960x440_targu_ocna_4

Tg. Ocna este o staţiune montană, balneoclimaterică, situată la poalele munţilor Berzunţi, cu numeroase destinaţii turistice atât în staţiune cât şi în jurul ei, dintre care se numără:

  • Salina Trotus din Targu Ocna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere. Cel mai curat şi sănătos aer terestru este aerul salinelor, datorită proprietăţilor lui aseptice şi bactericide. Prin inhalarea aerosolilor săraţi se îmbunătăţeşte activitatea căilor respiratorii, începând cu cavitatea nazală şi terminând cu ultima alveolă pulmonară. Numerosi oaspeti ne trec pragul pentru a fi cat mai aproape de Salina , iar in timpul liber pentru a se bucura de clipe de liniste in cadrul centrului de agrement Creanga.
  • Muntele Măgura, cu numeroase obiective turistice: Monumentul Eroilor şi Monumentul Caporalului Muşat, Mănăstirea Măgura Ocnei, zone de relaxare şi puncte de belvedere, Rezervaţia Naturală Măgura;
  • Monumente istorice bisericeşti: Biserica Buna Vestire, Biserica de lemn Cuvioasa Parascheva, Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sfânta Treime, Biserica Sfinţii Împăraţi, Mănăstirea Măgura Ocnei etc.;
  • Clădiri cu valoare istorică şi arhitectonică: Palatul Administrativ, gările oraşului (Gara Mare, Salina) etc.;
    Parcul Măgura, Parcul Trandafirilor;
  • Obiective culturale: Casa de cultură, Biblioteca orăşenească, Muzeul de istorie;
  • Drumeţii în Slănic Moldova, la mănăstirile din Moldova, barajul Valea Uzului, parcul dendrologic Dofteana, Casa “George Enescu”.

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube