Restaurant Săli conferințe Creangă SPA Bowling bar Pensiuni Căsuțe Agrement Evenimente


Relaxare Fitness Beauty Salinoterapie Medical


 

MEDICAL SPA

Receptia SPA: +4 (0773) 732.268

Bazin interior cu apa sarata

Bazinul interior cu apa sarata face parte din zona: Terapie prin apa. Astfel, in intrarea standard pe 3 ore, accesul la bazinul cu apa sarata este inclus. In acest bazin, pe baza de programare se fac de asemenea sedinte de gimnastica medicala.

Tratamentul este indicat în tratarea următoarelor afecţiuni:

Pentru adulti: – Stari de oboseala prelungite, stress; – Afectiuni musculare, articulare, afectiunile reumatismale; – Artroze si preartoze (artroza genunchiului, soldului, umarului, cotului, mainilor) faza inactive;- Osteoporoza algica a coloanei vertebrale; – Spondiloze (cervicala, dorsala, lombara, forme simple, fara complicatii neurologice), nevralgii lombosciatice, deficit functional; – Stari dupa entorse, fracturi, luxatii ale membrelor, tratate ortopedic; – Afectiuni ale organelor genitale feminine ( infertilitate); tulburari functionale genitale la femei (frigiditate), metroanexite, cervicite, cistite cronice, insuficienta ovariana; – Circulatie periferica deficitara, activitati in conditii de frig si umezeala; – Dereglari endocrine hipofunctionale; meteosensibilitate, sindromul astenic, tulburarile circulatorii periferice; – Afectiuni endocrine cu deficit hormonal, afectiuni repetate ale cailor respiratorii superioare asociate bolilor reumatismale.

Pentru copii: – Intarzieri de crestere in greutate si inaltime, stari post rahitice, scolioze, cifoze, maladia Scheuermann; – Obezitate, meteorosensibilitate, amigdalite, faringite, otite, sinuzite, bronsite, polipi.

bazin apa sarata


Bai individuale cu apa sarata- 20 min

Pentru pacientii cu diferite afectiuni, punem la dispozitie in cadrul bazei de tratament bazinul pentru bai individuale cu apa sarata. Acest rasfat individual in cada cu apa sarata direct din izvor este recomandat pentru starile prelungite de oboseala, stres, afectiunile musculare si articulare, afectiuni reumatismale ce merg pana la artroze si preartroze, osteoporoza, spondiloze, nevralgii lombosciatice, dar si pentru recuperarea dupa entorse, fracturi, luxatii ale membrelor tratate ortopedic, afectiuni ale organelor genitale masculine, probleme genitale la femei, metroanexite, cervicite, cistite cronice, insuficienta ovariana. Pe toata durata sedintei, pacientul se afla sub indrumarea si supravegherea unui terapeut.

salt therapy


Masaje terapeutice- 50 min

Cel mai eficient masaj terapeutic este cel localizat fix la tinta dureri. Astfel, terapeutul nostru va actiona exact in locul dureros stimuland in acelasi timp si circulatia sangvina.


Presopunctura- 30 min

Presopunctura sau masajul Shiatsu este un masaj originar din China avand o vechime de aproximatix 1500 de ani. Tehnica a fost preluata si imbunatatita de catre un calugar buddhist care ulterior a introdus-o in Japonia. In japoneza cuvantul “shiatsu” inseamna “presiune cu degetul”. Ulterior, japonezii au rafinat si dezvoltat aceasta terapie pentru a se potrivi cu psihologia, temperamentul si stilul lor de viata.

Afectiuni tratate:

  • Paralizii
  • Probleme cervicale/lombare
  • Artroze/ scolioze/ cifoze
  • Probleme ale picioarelor
  • Probleme ale bratele
  • Probleme cu articulatiile

presopunctura

Proceduri ce necesita recomandare medicala:

Dus subacval- 15 min

Acest tratament este efectuat într-o vană cu apă fierbinte de 35-37 ºC. Cu ajutorul unui furtun subacvatic se pompează un puternic jet (0,5-2,0 atmosfere) de apă care e direcţionat de terapeut asupra principalelor grupuri musculare de la o distanţă de 10-15 cm şi dintr-un anumit unghi, în mod repetat. Prin alternarea distanţei şi a unghiului este posibilă schimbarea intensităţii presiunii jetului de apă asupra corpului.. Rezultatele finale sunt: antialgice, relaxarea musculaturii, permiterea drenajului edemelor, stimularea circulaţiei sanguine şi digestia, duşul subacval fiind o formă de terapie, reglare şi refacere.


Ultrasunete/ Electroterapie/ Vaccum/ Laser/ Terapia cu raze infrarosii

Tratamentul cu ultrasunete este una din cele mai bune proceduri de fizioterapie, în care este vorba de transmiterea vibratiilor mecanice pendulare , penetrarea si absorbtia acestora în corpul omenesc.

Elctroterapia, comparativ cu terapia prin medicamente,  se adreseaza in mod direct zonelor cu durere. Este foarte eficienta in reducera durerii, a edemelor si in stimularea contratiei musculare, pentru musculatura cu hipotrofie.

Este un tratament neinvaziv care imbunatateste aspectul pielii tratand tesutul conjunctiv cutanat si subcutanat. Presiunea controlata setata in aparat exercita asupra pielii un masaj care imbunatateste circulatia din tesuturi si trateaza diferite nereguli ale tesutului conectiv.

Laserterapia a cunoscut o dezvoltare continua in ultimii 10-20 de ani. Energia luminoasă absorbită de ţesuturile pacientului declanşează modificări biologice la nivelul celular care duc la intensificarea circulaţiei sangvine locale.

fizioterapie


Elongatii cervicale si lombare

Decompresia (elongaţia) tridimensională a vertebrelor reprezintă versiunea „high tech” a tracţiunii sau elongaţiei.

Elongaţia este o metodă de tratament nechirurgical, un proces prin care se creează un efect de vid sau de presiune negativă în interiorul discurilor. Acest vid ajută discurile să se hidrateze, creând mediul de vindecare.

Totodată, decompresia vertebrală – elongaţie – duce la creşterea în înălţime a spaţiului intervertebral. Un alt mecanism prin care acţionează este elongarea ligamentelor coloanei vertebrale, ce duce la deblocarea segmentelor discovertebrale şi crearea de spaţiu pentru mărire în volum a discului.

elongatii


Aerosoli

Astmul, bronșitele, laringitele – toate aceste afecțiuni pot fi tratate eficient și cu doze minime de medicament cu ajutorul terapiei pe bază de aerosoli.

Aceștia sunt particule fine de substanţe medicamentoase care, odată inhalate, ajung direct în plămâni. Folosită în tratamentul bolilor respiratorii, terapia pe bază de aerosoli ne scapă de dozele mari de medicamente și, implicit, de efectele adverse. Aerosolii reprezintă particule foarte fine de medicamente, care sunt generate în dispozitive speciale, din care sunt și inhalate. Aerosolii au avantajul că se absorb într-un timp foarte scurt.  Aerosolii sunt indicați mai ales copiilor, în cazul cărora medicamentele orale sunt dificil de administrat.

aerosoli


 

 

 

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube